Operations Management Opleiding

Verbeter Je Vaardigheden en organisatie

Je organisatie soepeler laten draaien en operationele processen beter aansturen? Onze Operations Management Opleiding op HBO-niveau helpt je om bedrijfsprocessen aan te sturen en te optimaliseren. De opleiding biedt praktische kennis met meer dan 1900 concepten waarmee je direct aan de slag kunt. Geschikt voor de operations manager die zich verder wil ontwikkelen in een internationaal erkend programma.

Waarom CPIM als operationeel management opleiding?

Een APICS CPIM-cursus is niet zomaar een opleiding, maar een strategische keuze om je professionele vaardigheden in supply chain en operations management naar een hoger niveau te tillen.

CPIM staat voor Certified in Planning and Inventory Management.

De CPIM-certificering is wereldwijd erkend en staat bekend om de grondige en praktijkgerichte aanpak. Het studie materiaal bestaat uit 1200+ A4 pagina's. Door deze cursus te volgen, krijg je niet alleen inzicht in complexe operationele processen, maar leer je ook om problemen systematisch op te lossen en de prestaties van je organisatie te verbeteren. Het biedt je de kennis en middelen om efficiënter te werken, kosten te beheersen en risico’s in de supply chain te minimaliseren. Met een APICS-certificering positioneer je jezelf als een waardevolle schakel binnen elk team en vergroot je je kansen op doorgroeimogelijkheden en nieuwe functies – zowel nationaal als internationaal.

Wat is Operations Management?

Operations management richt zich op het organiseren en sturen van processen binnen een organisatie. Dit kan variëren van productie en logistieke processen tot voorraadbeheer en kwaliteitsmanagement. Het doel? Meer efficiëntie en betere resultaten. Je leert hoe je verschillende disciplines binnen een bedrijf op elkaar afstemt, wat essentieel is voor een goed functionerende organisatie.

Operationeel management is vaak ook een onderdeel voor MBA (Master in Business Administration) opleidingen.

HBO Niveau Opleiding

De opleiding duurt tussen de 6 en 12 maanden en bestaat uit 8 modules en 16 lessen. Het lesmateriaal en de voertaal tijdens de lessen is Engels. Dit zorgt ervoor dat je de vakterminologie beheerst die wereldwijd wordt gebruikt.

Wat leer je?

De opleiding behandelt een breed scala aan onderwerpen die je helpen om operationele processen effectief te managen:

  • Supply Chain Management: Beheer de stroom van goederen van leverancier tot klant.
  • Voorraadbeheer: Optimaliseer je voorraad en vermijd over- of onderbezetting.
  • Kwaliteitsmanagement: Borg de productstandaarden en voldoe aan de eisen van je klanten.
  • Productieplanning: Creëer een realistische planen vermijd stilstand.
  • Material Requirements Planning (MRP): Stem materiaalbehoeften af op de productieplanning.

"Mensen met een afgeronde APICS CPIM opleiding verdienen gemiddeld 23% meer dan mensen met een vergelijkbare functie die de opleiding niet gevolgd hebben. "

2022 Supply Chain Salary and Career Report (download 4mb)

Studie Opties voor de Operations Management Opleiding

Onze operations management opleiding op HBO niveau biedt verschillende studievormen, zodat jij een studiemethode kunt kiezen die het beste aansluit bij jouw werksituatie en persoonlijke voorkeuren. Of je nu kiest voor klassikale lessen, zelfstudie, e-learning, of een incompany training, wij zorgen ervoor dat je de benodigde kennis en vaardigheden op de meest effectieve manier opdoet. Hieronder vind je een overzicht van de studie-opties die we aanbieden:

Klassikale Training

De klassikale training is ideaal voor professionals die de voorkeur geven aan fysiek onderwijs en de interactie met andere deelnemers. Deze optie biedt een gestructureerde leeromgeving waarin je samen met je medecursisten onderwerpen als supply chain management, productieplanning, en kwaliteitsmanagement diepgaand bespreekt. Onze klassikale lessen worden gegeven door ervaren docenten die hun kennis koppelen aan praktijkvoorbeelden, zodat je de theorie direct kunt toepassen op je eigen werkomgeving. We hanteren vaste tijdstippen voor de bijeenkomsten, zodat je studie- en werkplanning goed op elkaar kunt afstemmen. Deze klassikale opleidingen worden zowel op locatie als online gegeven.

E-Learning

Liever flexibel studeren in je eigen tempo vanaf een locatie naar keuze? Kies dan voor e-learning variant van de operationeel management opleiding. Onze digitale leeromgeving, het online learning system, bevat alle noodzakelijke studiematerialen en interactieve oefeningen die je voorbereiden op het examen. Daarnaast heb je een aantal vraaggestuurde sessies met de docent via teams en kun je per mail vragen stellen om optimaal voorbereid te zijn op het examen.

Zelfstudie

Deze studieoptie biedt maximale flexibiliteit voor de operationeel manager die graag zelfstandig in eigen tempo wil studeren. Je ontvangt alle benodigde studiematerialen, toegang tot ons learning system, en oefenexamens waarmee je zelf de voortgang kunt monitoren. Deze optie is ideaal als je een druk werkschema hebt, maar toch de operationeel management opleiding wilt afronden. Binnen een jaar is het vaak mogelijk om te upgraden naar een plan met meer begeleiding. Meer informatie over de upgrade? vraag onze opleidingsadviseurs.

Incompany Training

Heb je meerdere collega’s die dezelfde opleiding operations management willen volgen? Dan is een incompany training waarschijnlijk een goede keuze. Met deze studieoptie zorg je ervoor dat een heel team, of meerdere collega's in verschillende landen tegelijk aan de slag kunnen met hun opgedane kennis. Hierbij kunnen wij de accenten van de cursus afstemmen op jullie specifieke bedrijfsdoelen en uitdagingen. De training kan online plaatsvinden of op een locatie naar keuze dat perfect aansluit bij de dagelijkse praktijk van je team. Een incompany opleiding biedt veel flexibiliteit qua lesplanning en zorgt ervoor dat alle deelnemers zich samen kunnen ontwikkelen binnen dezelfde context.

Het Learning System

Voor al onze studievormen, of je nu kiest voor klassikaal, e-learning, zelfstudie, of een incompany training, krijg je toegang tot het uitgebreide APICS learning system. Dit systeem biedt een geïntegreerde digitale leeromgeving die je ondersteunt tijdens het hele studietraject. Hierin vind je onder andere:

APICS Learning System: 

Het officiële lesmateriaal dat internationaal erkend is, met geprinte theorieboeken, praktijkcases, en een uitgebreide online woordenlijst.

Oefenvragen en Testmodules: 

Toets je kennis met interactieve oefenvragen en zelftesten die je helpen om zwakke punten te identificeren en te verbeteren.

Studietracker: 

Volg je voortgang en houd bij hoeveel modules je hebt afgerond en waar je nog extra aandacht aan moet besteden.

E-Flashcards en E-Books: 

Maak gebruik van digitale tools zoals e-flashcards om begrippen te oefenen en e-books voor gemakkelijke toegang tot alle theoretische stof, zowel op desktop als tablet.

Oefen examens: 

zorg ervoor dat je de goed wordt in het lezen en beantwoorden van multiple-choice vragen om je optimaal voor te bereiden voor het examen.

Leren van Professionals

Onze opleidingen worden gegeven door ervaren docenten die hun sporen hebben verdiend in het vakgebied van operations management. De docenten brengen niet alleen diepgaande theoretische kennis mee, maar koppelen deze ook aan praktische voorbeelden uit hun eigen werkervaring. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen leert wat je moet doen, maar ook hoe je de geleerde technieken direct kunt toepassen binnen je eigen werkomgeving.

Om de hoogste kwaliteit van onderwijs te waarborgen, hebben al onze docenten een speciale training doorlopen waardoor zij gecertificeerd zijn door ASCM (Association for Supply Chain Management) om de APICS opleidingen te geven. . Dit betekent dat je les krijgt van docenten die niet alleen de stof beheersen, maar ook weten hoe ze deze op een effectieve en toegankelijke manier kunnen overbrengen. Met hun begeleiding en inzichten krijg je het vertrouwen om de meest complexe vraagstukken binnen operations management en supply chain op te lossen

Studieadvies en Ondersteuning

Bij het kiezen van de juiste opleiding operationeel management komt veel kijken, vooral wanneer je rekening moet houden met je huidige werk- en privésituatie. Onze deskundige studieadviseurs staan klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Of je nu twijfelt tussen verschillende studievormen, vragen hebt over de opleidingsvarianten, of gewoon meer wilt weten over het lesmateriaal en de examenvereisten, wij bieden vrijblijvend en persoonlijk studieadvies dat is afgestemd op jouw specifieke wensen en ambities.

Je kunt ook altijd direct contact opnemen met onze opleidingsadviseurs voor gedetailleerde informatie over de cursusinhoud, examenstructuur en eventuele financiële regelingen. Of je nu hulp nodig hebt bij de inschrijving, wilt overleggen over het gebruik van een opleidingsbudget of vragen hebt over subsidies, wij bieden volledige ondersteuning gedurende het hele traject..

Certificaten en Diploma's

Na succesvolle afronding van de operations management opleiding kun je deelnemen aan het officiële APICS CPIM-examen. Dit examen is een internationaal erkende maatstaf voor professionals die willen aantonen dat ze beschikken over diepgaande kennis en vaardigheden in operations management, voorraadbeheer, en supply chain management. Zodra je geslaagd bent, wordt jouw certificering vermeld op de officiële ASCM-website (Association for Supply Chain Management), waardoor jouw kwalificaties eenvoudig te verifiëren zijn door potentiële werkgevers en opdrachtgevers wereldwijd

Examens en Certificering

Het CPIM-examen bestaat uit een multiple-choice test met 150 vragen die zowel je theoretische kennis als je vermogen om de concepten in praktijk toe te passen, toetsen. De vragen zijn gebaseerd op scenario’s uit de echte wereld, wat ervoor zorgt dat je niet alleen feiten leert, maar ook begrijpt hoe je deze kunt gebruiken om strategische beslissingen te nemen en operationele problemen op te lossen.

Inschrijven voor het Examen

Het examengeld kan worden bekeken op onze APICS CPIM-pagina. Tijdens het inschrijven voor de opleiding heb je de mogelijkheid om direct het examen mee te bestellen. Dit biedt als voordeel dat je de volledige studietrajectplanning in één keer kunt afronden. Het examen moet binnen één jaar na de start van de opleiding worden afgenomen. Mocht je bij de eerste poging niet slagen, dan biedt deze optie een gratis herkansing, zodat je met extra vertrouwen kunt studeren zonder je zorgen te maken over extra kosten.

Door het behalen van de CPIM-certificering onderscheid je jezelf als een expert in je vakgebied en vergroot je jouw carrièrekansen aanzienlijk. De CPIM-certificering is wereldwijd erkend en een waardevolle toevoeging aan je professionele profiel.

Contact en Vragen

Heb je nog vragen over onze operations management opleiding, de verschillende studievormen, of wil je weten welke cursus het beste aansluit bij jouw carrièreplannen? Onze deskundige opleidingsadviseurs sttaan klaar om je te helpen. We begrijpen dat het kiezen van de juiste opleiding een belangrijke beslissing is, en daarom nemen we de tijd om jouw vragen zorgvuldig te beantwoorden.

Je kunt direct contact met ons opnemen voor meer informatie over de cursusinhoud, exameneisen, en beschikbare opleidingsvarianten, zoals klassikale lessen, e-learning, incompany training, en zelfstudie. Wil je liever een persoonlijk gesprek? Plan dan eenvoudig een belafspraak op een moment dat jou goed uitkomt, zodat we samen kunnen bespreken hoe wij jou kunnen ondersteunen bij het behalen van jouw professionele doelen.

Hoe Neem Je Contact Op?

  • Telefoon: Bel ons op +31854013474 voor direct contact met een van onze opleidingsadviseurs.

  • E-mail: Stuur je vragen naar [email protected] en we reageren zo snel mogelijk.

  • Belafspraak inplannen: Plan een gesprek via onze website en kies een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Aarzel niet om ons te benaderen, we helpen je graag verder bij het kiezen van de juiste opleiding en zorgen ervoor dat je optimaal voorbereid van start kunt gaan.

Gewaardeerd door onze klanten met een:

pcp.jpg

logo ascm consulting partner.png

Contactgegevens

Telefoonnummer: 085 4013474
E-mailadres[email protected]

KVK nummer: 71052208

Ga direct naar:

 

© Visie Partners B.V. | Privacy policy | Algemene voorwaarden