APICS opleidingen

APICS opleidingen zijn de internationale standaard voor opleidingen in operations management, supply chain en logistiek management . APICS opleidingen zijn geschikt voor mensen van operationeel tot strategisch niveau binnen organisaties. Deze opleidingen worden internationaal erkend door internationaal werkende bedrijven. De opleidingen en examens kunnen bijna overal ter wereld worden gevolgd. Opleidingen van APICS hebben een positief effect op de presentatie van supply chain managers om hun productiviteit en inzetbaarheid te vergroten. Met behulp van APICS opleidingen kunnen ondernemingen zich verder ontwikkelen en de winstgevendheid van de onderneming te vergroten.

ASCM, de nieuwe naam van APICS

sinds 2016 heeft APICS een nieuwe naam, namelijk ASCM. De naam van deze amerikaanse vereniging staat voor de Association for Supply Chain Management en heeft als doel om Supply chain managers en operations management verder te helpen. De APICS-trainingsprogramma's houden na deze naamswijziging hun eigen naam. Ze werken sinds 2016 ook samen met zowel Demand Driven Institute en Institute for Business Forecasting in supply chain-professionals verder te helpen. Deze beide instituten werken al samen met ons voor dit moment. ASCM erkent ons als Premier Partner voor hun opleidings-programma's. Verder zijn wij ook ASCM-consultingpartner, dit houd in dat wij klanten verder kunnen helpen bij het verbeteren van de supply chain met de hulpmiddelen die ASCM samen met haar partners ontwikkelt en beschikbaar stelt.
Lees meer informatie over het ASCM membership 

APICS stond vroeger voor "American Production and Inventory Control Society" sinds de oprichting van ASCM is APICS alleen de naam voor opleidingen.

Wij bieden ook de apics principles cursussen aan. Wanneer je interesse hebt in de apics principles, neem dan contact met ons op.

Premier Channel Partner

Internationale standaard

Toonaangevende softwareleveranciers zoals SAP, QAD, ORACLE en MS Dynamics gebruiken de APICS-concepten en terminologie in hun software. Ook lokale software leveranciers zoals exact gebruiken de terminologie zoals deze onderwezen wordt in onze APICS opleidingen. Het internationaal erkend certificaat help dus om beter gebruik te maken van Enterprise Resource Planning (ERP) processen. Het help ook om bij het begrijpen van internationale denkkaders en zowel het optimaliseren als de integratie van supply chain management.

Zo is APICS CSCP is een internationaal erkend certificaat voor Supply chain professionals.
Deze opleiding is heel geschikt voor Supply Chain Managers en mensen die werkzaam zijn in de keten.

APICS CPIM is de cursus voor Production and inventory management en voor productie Planning.
Deze opleiding is heel geschikt voor operations managers en zijn ondergeschikten.

APICS CLTD is het opleidingsprogramma voor Transport management.
Deze opleiding is heel geschikt voor transport managers (logistics managers). Ook is deze cursus geschikt voor mensen die werken bij een 3PL of 4PL.

in het volgende overzicht vind je een overzicht wat de focus is van elk van onze APICS opleidingen.

overzicht opleidingen per gebied.svg

ASCM Premier Channel Partner

Visie Partners is Premier Channel Partner voor de Nederlandse markt. Deze titel betekent dat wij een grote bijdrage leveren in het opleiden van de supply chain-community. Wij bieden een uitgebreid aanbod aan APICS opleidingen.

We zien het als onze verplichting om onze cursussen aan te bieden met de hoogst mogelijke kwaliteit. Om de kwaliteit te waarborgen, houden we ons aan de voorschriften met betrekking tot aantal cursus bijeenkomsten en maken wij gebruik van het officiële cursusmateriaal.

Onze ervaring heeft aangetoond dat een afgeronde opleiding bij een Visie Partners een extra boost geeft aan de carrière van een deelnemer.

Het certificaat onderhouden (maintenance)

Om uw behaalde certificering te onderhouden is het nodig om uw kennis bij te houden. Het up to date houden van uw kennis kan gedaan worden door cursussen te volgen, mee te doen aan workshops of door naar APICS (partner) evenementen te gaan. Het jaarlijkse ASCM congres is bijvoorbeeld goed voor 24 onderhoudspunten. Momenteel zijn wij druk bezig met het plannen van evenementen. Om uw certificering bij te houden dient u iedere 5 jaar 75 onderhoudspunten te halen.Voor het bijhouden van deze maintenance punten bieden wij al onze klanten gratis toegang tot ons supply chain netwerk, scnet.nl

APICS Instructor Development programma

Wij werken samen met ASCM om docenten wereldwijd te voorzien van didactische vaardigheden. Onze organisatie organiseert een aantal keer per jaar, lessen in het lesgeven. Wij bieden deze cursussen aan in samenwerking met andere ASCM opleiders in europa en daarbuiten. Alle docenten van Visie Partners maken onderdeel uit van het programma om de doceer vaardigheid continu te verbeteren.

 

Cursus varianten

De opleidingen en cursussen die wij verzorgen zijn geschikt voor een internationaal publiek en internationaal werkende mensen. Wij hebben online classroom varianten beschikbaar voor mensen die vanuit huis willen leren. Verder Bieden wij klassikale lessen voor open inschrijving aan op meerdere locaties in Nederland. Studeer je liever volgens een eigen schema? Dan kun je begeleide zelfstudie, ook wel e-learning genoemd volgen. Bij E-learning heb je een aantal sessies met een docent die de accenten en details uitlegt van het cursusmateriaal waar je moeite mee hebt. Voor grotere groepen van hetzelfde bedrijf zijn wij ook aanbieder van in-company trajecten.

Veel gevraagd in SCM

De opleidingen die wij aanbieden worden veel gevraagd door bedrijven. Om een idee te krijgen van functies waarvoor APICS CPIM, APICS CSCP of APICS CLTD een vereiste of een Pré is? kijk dan op indeed.com

 

APICS Opleidingsoverzicht:

Bij ons kunt u verschillende programma's volgen. Momenteel bieden we de volgende cursussen aan:

#
16 Aantal dagdelen
220 uur
1.520,- | 3.750,- excl. btw en examens

APICS CPIM (Certified in Planning and Inventory Management)

Een brede Operations Management opleiding waarin aandacht wordt besteed aan onderwerpen als supply chain management, planning, demand management, voorraadbeheer, kwaliteitsbeheersing en strategieontwikkeling vanuit een bedrijfskundig perspectief.

#
14 Aantal dagdelen
120 | 160 uur
1.695,- | 3.475,- excl. btw en examens

APICS CSCP

Certified Supply Chain Professional. Deze opleiding geeft professionals de handvatten om activiteiten van de productie- en distributieketens te integreren en besturen.

#
12 Aantal dagdelen
90 | 140 uur
1.365,- | 2.950,- excl. btw en examen

APICS CLTD (Certified in Logistics, Transportation and Distribution)

Dit opleidingsprogramma zet de standaard voor logistieke certificering. De komende jaren ontstaat er een groot tekort aan professionals op het gebied van logistiek, transport en distributie. APICS CLTD voorziet in de groeiende behoefte aan professionals die innovatieve concepten kunnen toepassen. Deze innovaties zijn nodig voor organisaties die voordeel willen halen uit de ontwikkelingen in transport en distributie.

#
2 days Aantal dagdelen
€500,- excl. btw

APICS TTT (Train The Trainer)

De APICS Train The Trainer is een interactieve tweedaagse training in didactische vaardigheden. TTT is een verplichte training voor aankomende of nieuw gestarte APICS-instructeurs. Tijdens de training leert u hoe u uw lessen kunt ontwerpen en hoe u de cursisten kunt betrekken en motiveren. Je leert hoe om te gaan met verschillende leerstijlen van studenten die je lesgeeft en hoe je dat onderdeel kunt maken van de lesplannen.

#
7 Aantal dagdelen
90 | 120 hours
4.950,- | 2.675,- excl. VAT and exams

APICS CTSC (Certified in Transformation for Supply Chain)

APICS CTSC is for professionals wanting to (co-)lead change in the supply chain. Supply chain transformation requires knowledge and experience in operations, supply chain, or logistics. This is necessary to recognize problems and empathize with colleagues in the relevant supply chain functions. The course is also suitable for employees from other departments involved in the transformation, such as IT, finance, and HRM.

Gewaardeerd door onze klanten met een:

pcp.jpg

logo ascm consulting partner.png

Contactgegevens

Telefoonnummer: 085 4013474
E-mailadres[email protected]

KVK nummer: 71052208

Ga direct naar:

 

© Visie Partners B.V. | Privacy policy | Algemene voorwaarden