wat is Operations Management en waarom is het belangrijk?

Operationeel management gaat over het beheer van de processen en middelen die bedrijven gebruiken om goederen en diensten te produceren en te leveren. Het omvat het toezicht op de dagelijkse activiteiten die een bedrijf soepel draaiende houden. Ook het nemen van strategische beslissingen om de efficiëntie en productiviteit te verbeteren horen bij operations management. In de praktijk zijn er verschillende manieren waarop dit gebeurd. Meer over deze manieren lees je verder in dit artikel. Wat is er nodig voor een succesvolle onderneming? Dit is waar operations management zich mee bezig houd. Het is een essentieel onderdeel wat de operaties ofwel het gehele productieproces overziet en aanstuurt.

Operations Management – de kern van het bedrijf

Projectmanagement omvat unieke maar tijdelijke projecten met een bepaald begin en einde. Operations management houdt in dat activiteiten worden voortgezet die herhaaldelijke of langdurige resultaten opleveren, zoals het verlenen van diensten of het maken van producten. Het is van cruciaal belang om het beheer van specifieke gebieden binnen het process te begrijpen. Operations Management streeft naar soepel en efficiënt productie en diensten met hoge kwaliteitsstandaarden om optimale efficiëntie te behouden. Het staat vaak centraal binnen de organisatie om de kwaliteit te bewaken en de algehele operations aan te sturen. Het is dan ook essentieel om te investeren in een goede cursus of opleiding.

Wat is het belang van operations management?

Operations managers zijn een centraal element van elke onderneming. Operations is de verbindende schakel tussen de verchillende operaties zoals productie en het management van het bedrijf. De operations management overziet het proces en rapporteert resultaten naar het management. Operations management is vaak betrokken bij het interne deel van supply chain management.

Wat is de rol van Operations Management?

Operationelemanagers omvatten diverse functies, variërend van ontwikkeling tot projectmanager. Met verbeteringen het gehele process verbeteren en de productie technieken en procedures zo ontwerpen dat deze optimaal bijdragen aan het resultaat van de onderneming. Innovatie en technologie worden gebruikt om het productie process te verbeteren en te optimaliseren. Het hele proces

Operations and Supply Chain Management (OSCM)

De relatie tussen exploitatiebeheer en beheer heeft voornamelijk betrekking op het beheer van de voorraden in de toeleveringsketens. Over het algemeen worden deze stappen genoemd operaties en leverancier management of OSCM. Een succesvolle operations manager heeft de mogelijkheid om de processen met betrekking tot wat bedrijven doen te begrijpen en de processen soepel te laten werken. Een gecoördineerde inspanning om bedrijfsprocessen op efficiënte wijze te implementeren vereist inzicht in de logistiek. Operations management draait om het de wereldwijde en lokale ontwikkelingen, de vraag van de consument en de beschikbaarheid van de productie begrijpen.

Doelen van de onderneming

Operations management gaat over het managen van de verschillende taken die een bedrijf uitvoert. Het doel van onze opledingen is om studenten in staat te stellen zelf de operations management te verbeteren. Een van de gevolgen van betere operations management is dat de winstgevendheid van het bedrijf word verhoogt. Het opstellen van beterplannen en het managen van de verwachtingen van de organisatie helpen mee naast de werkervaring die een cursist al heeft.

wat doen Operations Managers?

Operatiemanagers helpen bij plannings- en ontwikkelingsprocessen en evalueren bestaande structuren. Organisatie en productiviteit zijn een cruciale drijfveer voor bedrijfsmanagers, en vaak vereist de job flexibiliteit of nieuw denken. Naast de dagelijkse taken moeten operationele managers veel verschillende vaardigheden aanbieden. Een APICS opleiding in operations management kan een wereldwijd perspectief bieden op markttrends. Dit geeft ook een stevige adem voor de complexiteit en tools die nodig zijn om goed te reageren op veranderingen. Zo zien mensen operations management verandering als een kans in plaats van beperkingen

Resource management

Een van de belangrijkste aspecten van operations management is het efficiënte gebruik van middelen. Dit omvat zaken als grondstoffen, arbeid, apparatuur en beschikbare tijd. Door deze middelen zorgvuldig te beheren, kunnen bedrijven verspilling tegengaan en hun productie opbrengst verhogen. Dit zorgt voor een betere winstgevendheid en concurrentievermogen op de markt. Het beheren van de voorraad is een taak die ook vaak in samenwerking met het supply chain team en/of de inkopers word bijgehouden. Vaak zorgt dit voor verschillende belangen. Waar inkoop graag grote batches besteld, wil operations graag zijn voorraden beperken.

Meten en analyseren

Bij het beheersen van de verschillende processen is het belangrijk om te weten dat de prestaties zijn van het process. Operations management krijgt de laatste jaren steeds meer input aan de hand van big-data en andere analyse tools. Deze extra gegevens zorgen er wel voor dat de root caust (bron van het probleem) meer duidelijk word. Veel capaciteit van personeel word bijvoorbeeld besteed aan het oplossen van problemen terwijl door het verlagen van de werkdruk het aantal fouten enorm kan afnemen en de doorlooptijd word verkort.

Cursus operations management

opleidingen binnen het gebied van operations vind in vele studie vormen en maten, wij van Visie Partners bieden de beste kwaliteit opleidingen aan van APICS en ASCM. De opleiding speciaal gericht op operations management is Certified Supply Chain professional, ook wel afgekort als APICS CPIM. Cursisten die deze opleiding volgen en hun diploma behalen vinden vaak of stromen door naar goede banen binnen de organisatie. Wij organiseren vooral klassikale curssusen, zowel online als op locatie. Liever studeren in uw eigen tempo kan met zelfstudie of met persoonlijke begeleiding via e-learning. Voor deze opleiding is geen vereiste vooropleiding, maar het is op HBO niveau, ook wel Bachelor of HBO+ genoemd.

Voor meer informatie over onze opleidingen kunt u contact opnemen met een van onze studieadviseurs voor ons APICS opleidingen.

 

Erkende opleiding voegt meer toe

Naast deze kernvaardigheden van operations manaegment bevat een cursus operations management ook onderwerpen over projectbeheer, voorraadbeheer en kwaliteitscontrole. Studenten kunnen ook leren over de nieuwste ontwikkelingen in de verbonden technologie en hoe het wordt gebruikt om operations management praktijken te verbeteren.

In het algemeen kan een onze cursus operations management studenten voorzien van de kennis en vaardigheden die ze nodig hebben om te slagen in hun carrière in operations management. Door de basis principes van operations management te begrijpen, kunnen studenten bedrijven helpen hun efficiëntie en productiviteit te verbeteren en uiteindelijk hun doelen te bereiken.

Volgen van een opleiding

Heb je interesse in een cursus die in gaat op operations management? neem dan contact met ons op. Wij bieden gratis studie begeleiding voor mensen die geintereseerd zijn in één van onze cursus of opleidingen. Er zijn geen vrijstelling voor studenten met een bepaalde vooropleiding. Het diploma wat bij ons verdient kan worden is APICS CPIM. Het examen voor APICS CPIM kan worden gedaan op locaties wereldwijd via Pearson Vue.

De cursus planning is te vinden op de pagina van de opleiding. Onze cursus operations management helpt cursisten hun doelen te behalen en cariere te maken.

Gewaardeerd door onze klanten met een:

pcp.jpg

logo ascm consulting partner.png

Contactgegevens

Telefoonnummer: 085 4013474
E-mailadres[email protected]

KVK nummer: 71052208

Ga direct naar:

 

© Visie Partners B.V. | Privacy policy | Algemene voorwaarden