Demand Driven

Traditioneel materiaalplanning- en controlesysteem (ERP / MRP en planningssystemen voor distributievereisten) zijn systemen waarin gedetailleerde prognoses worden gebruikt om de benodigde materialen aan te schaffen en productieorders door het productie- en distributiesysteem naar het punt van consumptie te duwen. Dit systeem wordt doorgaans "Push and Promote" genoemd. Deze oude regels en systemen veroorzaken enorme hoeveelheden wrijving en compromissen binnen en tussen fabrikanten in de complexe en onstabiele toeleveringsketens van vandaag.

De meeste inkoop- en materiaalmanagers hebben het gevoel dat ze klem zitten. Tekorten aan kritieke items moeten worden geëlimineerd, terwijl tegelijkertijd de voorraadniveaus drastisch moeten worden verminderd en de gerelateerde kosten moeten worden geminimaliseerd. In het huidige economische klimaat is dit conflict urgenter dan ooit. Helaas zijn de meeste van de huidige beschikbare toolsets onvoldoende om dit conflict effectief op te lossen in het licht van de toenemende volatiliteit en variabiliteit van vraag en aanbod. Lees meer over de tekortkomingen van tools zoals MRP en Vraaggestuurde MRP is gebaseerd op de beste eigenschappen van Six Sigma, Lean, TOC en MRP. Deze geïntegreerde maar nog steeds intuïtieve benadering zorgt voor lagere voorraden, betere klantenservice, beter gebruik van capaciteit en een lager supply chain-risico.

Voor meer informatie en uitleg over het demand driven concept kunt u vinden op onze website: demanddriven.nl

#
2 dagen Sessies
30 | 50 uur
€ 1.495,- excl. btw en examen

DDMRP Planner

De cursus Demand Driven Planner (DDP) is ontworpen voor professionals op het gebied van planning, inkoop en supply chain professionals die verantwoordelijk zijn voor het implementeren en handhaven van het DDMPR-concept. Dit concept legt uit op welke plekken strategische buffers geplaatst moeten worden. Dit resulteert in zo min mogelijk variatie in het productieproces en een zo constant mogelijke workflow.

#
2 dagen Sessies
60 uur
€ 1.495,- excl. btw en examen

DDMRP Leader

De DDL cursus is ontwikkeld voor midden en senior operations en supply chain managers die aan de slag willen met het Demand Driven Operating Model (DDOM). Onderwerpen van de cursus zijn de huidige uitdagingen voor organisaties, nieuwe managementmodellen en de Demand Driven Sales and Operations Planning

Klantenvertellen.nl

pcp.jpg

logo ascm consulting partner.png

Contactgegevens

Telefoonnummer: 085 4013474
E-mailadres[email protected]

KVK nummer: 71052208